ForestRidge

Aliquando et insanire iucundum est

torsdag, juni 16, 2005

Skärp dig,Svensson2

Det här är en annan kul kille/tjej. För jag utgår ifrån att blogg-namnet skall uppfattas som ironiskt.

"Allt i Sverige är dåligt.".
Det sa han inte, det tycker förmodligen inte varken F.R. eller någon annan svensk.Men han pekar ut sådant som ÄR dåligt, och att trenden ÄR dålig. Därför kallas det "opposition".Av en regering förväntar jag mig lösningar och förslag. Men får undanflykter. Det måste finnas något argument att behålla s+v+mp, utöver att det som idag är dåligt blir ännu sämre om m+c+fp+kd får makten att bestämma.

"1,5 miljoner svenskar är arbetslösa (inklusive studenter och föräldralediga)."
ARBETSLÖS. Ordet betyder "arbetsför men saknar arbete". Det kan sedan förvanskas i det oändliga med nya och konstruerade beteckningar, om man har något att dölja.En del människor SKALL vara arbetslösa, studenter som du själv tar upp är ett exempel. Utan att larva in sig i "friska pensionärer" och "arbetslösa som är sjuka", det kan väl inte vara så svårt att godta att antalet arbetsföra som saknar arbete är sjukt bara det.

"Alla fuskar med a-kassan."Nej det säger han inte. Men att alltför många gör det. Regeringspartierna har nu gått från ett trumpet,stött (LO-stött) blånekande, via medgivande att några "kanske" gör det, till att det här är så omfattande att det måste utfärdas direktiv för bättre kontroller. Ibland är det tydligen jobbigt att säga "vi hade fel".

"Svenskar är lata och vill helst jobba svart."
NJA och NJA.
NJA(1) = Inte lata av naturen, men alltför många har upptäckt att det ger dålig utdelning att arbeta (tydligen för en del t.o.m. förlust). Dessutom har vi generellt sett kortare arbetstid och längre semestrar än de vi konkurrerar med.
NJA(2) = Det lönar sig betydligt bättre. Så den svarta ekonomin är en faktor att räkna med.(RSV uppskattning 90.000.000.000 år 2000, det har knappast minskat sen dess).
Trenden och attityderna är inte positiva.

"Vi har inte fått några nya jobb... etc."
Hänger inte med i matematiken. 1982 är väl 23 år sedan ? Nåväl, antalet arbetstillfällen och befolkningstillväxten bör väl rimligen följas åt? Det gör den inte.
Fast åtminstone ETT helt nytt yrke har uppstått under dessa 23 år, 19 vänster-år och 4 borgerliga år. Och det är Burkpantare. Människor som drygar ut sina inkomster/ pensioner genom att tömma offentliga papperskorgar. Förekom knappast 1982, eller ens 1994, men är en daglig och vanlig syn idag. Hållbar utveckling ? Eller ens utveckling ?

"Fattiga människor jobbar bättre om de får sänkt ersättning och rika jobbar bättre om de får sänkt skatt. Så får vi tillväxt i Sverige."
Kan likaväl tolkas omvänt. Fattiga människor jobbar bättre om de får sänkt skatt och rika jobbar bättre om de får sänkt ersättning. Nyckelordet är JOBBAR. Inte FATTIG eller RIK.

"Världens högsta skatter, men inte världens bästa välfärd"
Tyvärr stämmer båda sakerna. Var för sig, och tillsammans.

"Fast Reinfeldt vill sänka skatterna med 250 miljarder till EU-nivå".
Ja, om inte någon förklarar vad vi får för 250.000.000.000 som inte medborgarna i övriga EU-länder får.