ForestRidge

Aliquando et insanire iucundum est

tisdag, september 20, 2005

Hyckleriets (s)tamort på jorden

Nog är det en märklig företeelse alltid. Vanliga människor får be om ursäkt ifall de far fram med osanningar, men den enda gång en politiker kan mumla fram en ursäkt är när de talar om vad de verkligen tycker.

Vilket de för övrigt aldrig gör om de skulle misstänka att någon utomstående lyssnar.

Hyckleri och omskrivningar är motmedel mot att få en fläck på trovärdigheten, varför det inte är möjligt att medge ens det allra minsta medansvar för sakernas tillstånd. Eller att omdömet klickat det allra minsta vid något endaste tillfälle.

Är de de enda som inte begriper att just detta är förödande för trovärdigheten ? Finns det en möjlighet att förklara att personlig status inte ligger i en titel, eller ens en årsinkomst. Utan i ett ärligt och rakryggat beteende.

Och begriper en politiker i så fall vad man säger ?

Så vad skall Göran Persson nu säga om ett halvår ? "Bosse Ringholm har uttalat intresse för andra arbetsuppgifter" sådär en 20 gånger. Vilket är liktydigt med att inkompetensen flyttas från Rosenbad till en landshövdingestol , alternativt en generaldirektörs läderfötålj.
Och utan konkurrens från verkligt kompetenta personer som Ahlenius.

Och finns det ingen ledig post "behövs" en ny myndighet.

Vi har öppen arbetslöshet, dold arbetslöshet och numera också "plusjobb".
Plusjobb betyder att den skattesubventionerade "pigan" som hänger upp gardiner privat(vedervärdiga tanke), numera är skattesubventionerad i offentlig sektor, och hänger upp gardinerna där. Vilket är höjden av innovation.

Ibland känner man sig som Michael Douglas i filmen "Falling Down".

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du Michael Douglas?????

6:06 em  
Blogger ForestRidge said...

Känner man sig som.... stod det !!!

Fast med tanke på hans fru, o ja tack :-)

12:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home